CopilasCochet.ro - HAINE Online pentru FETE si BAIETI“Azi e ziua lui Mihai!” Aşa şi-a întâmpinat fetita mea tatăl care venise să o “culeagă“ de la şcoala. Tati deja s-a lansat în învestigaţii: “Care Mihai? Dar tu nu ai nici un Mihai în clasă!… Sau, ai??”

Motoraşele s-au pus în mişcare:“iar petrecere, iar trebuie să mergem la cumparaturi, trebuie să confirmăm, unde o fi petrecerea, ce facem cu ceilalţi 2 copii?”. Pentru că aşa se întâmplă atunci când ai mai mulţi copii, când unul este invitat la o petrecere, trebuie să îi mulţumeşti şi pe ceilalţi ca nu cumva să se simtă excluşi…

Asta nu înseamnă că avem noi ceva cu petrecerile, ne bucurăm când copii sunt invitaţi la asemenea evenimente, numai ca stăm foarte prost la partea organizatorică pentru motivul mai sus menţionat- sunt 3 copii şi mai au şi vârste foarte apropiate – tocmai de aceea nu este uşor să ii explic frăţiorului de 4 ani că nu îşi poate însoţi surioara la petrecere.

Fetita continuă – “Tati, tu îl cunosti pe Mihai!”- mintea lui tati se apucă de scotocit printre cunoştinţe –“care Mihai? și de ce fetita mea îl cunoaste pe Mihai? și mai ales ce ar căuta el la şcoala copilului meu??”

HAINUTE potrivite pentru a le oferi CADOU la aniversarea COPILULUI“Mihai – care scrie poezii!” – aaaaaa – gata, misterul a fost elucidat – era ziua lui Mihai Eminescu! Copilul meu era încântat întrucât aflase că pe data de 15/01 îl celebrăm pe marele Eminescu.

Am încercat şi eu să îi familiarizez cu poezia românească, le-am recitat poezii de Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, George Coşbuc, Otilia Cazimir, am utilizat mimica, gesturile, tonalitatea doar-doar le-aş putea insufla dacă nu dragostea, mãcar un minim interes pentru poezie.

M-am străduit să îi învăţ măcar o poezie din Eminescu şi i-am pus să repete “Somnoroase păsărele“ de n ori…nici acum nu pot garanta că o ştiu foarte bine. Există filmuleţe pe youtube cu copilasi foarte mici, de 3-4 ani chiar, care recită Luceafărul cap-coadã – ceea ce este de-a dreptul extraordinar! Aceşti copii au o memorie foarte bunã – meritã felicitări, cu atat mai mult cu cât nici eu nu aş putea să mă laud că ştiu toată poezia Luceafărul, ştiu doar câteva strofe şi sunt ditamai omul.

Vreau doar sa punctez faptul cã fetita mea nu a reţinut numele lui Mihai Eminescu de la mine, ci de la Doamna. Aşadar, o mare bilă albă de la mine pentru cadrele didactice! Ce nu am reuşit eu în luni de zile, a reuşit Doamna în câteva ore! Concluzie – nu toate mămicile sunt înzestrate cu tehnica pedagogică menitã să-l ajute pe copil să descopere chestii noi cu plãcere.

Aştept cu nerăbdare ziua în care copii mă vor informa că îi cunosc şi pe Vasile (Alecsandri), pe Mihail (Sadoveanu), sau pe George (Coşbuc)…cu siguranta atunci voi fi pe faza!