„A-nceput de ieri să cadă
Câte-un fulg, acum a stat…”
(George Coșbuc – Iarna pe uliță)

CopilasCochet.ro - HAINE Online pentru FETE si BAIETIȘi aşa a şi fost numai că asta se întampla la noi acum mai bine de o săptămână, dar întrucât anul acesta nu am avut parte mai deloc de zăpadă, am preferat să mă bucur şi eu în linişte de splendoarea iernii. Oricum, iar se anunţă zăpadă la sfârşit de săptămână – urraa!! Aşadar nu este chiar atât de târziu să aştern pe blog aceste rânduri.

Cu toţii repetăm aproape obsesiv: “Cand eram eu mic, erau nişte zăpezi!! Cât casa!! Au trecut vremurile de altădată!!” Câtă nostalgie sesizăm în aceste cuvinte!! Dar oare chiar aşa a fost sau fiind copil vedem şi percepem totul la altă dimensiune? Mă duce cu gândul la reacţia pe care Nils Holgersson a avut-o atunci când s-a trezit pitic – totul era atât de diferit în jurul lui încât cu mare greutate a reuşit să se dumireascã că era tot în casa părinteascã!

Și eu am momentele mele în care mă raportez la trecut ca la acel tărâm de basm unde “A fost odată ca niciodată…”. Totul mi se părea cu totul altfel, şi dulciurile aveau alt gust, şi iernile erau mai lungi şi mai bogate, şi oamenii mai cuminţi şi serioşi, şi jocurile mai frumoase, mai animate… dar eu sunt de parere că acum totul s-a schimbat pentru că în primul rând noi ne-am schimbat. Și de aici pleacă toate aceste diferenţe pe care le sesizăm zilnic. Sau poate că odată cu trecerea timpului, devenim mai critici …un alt aspect adevărat.

Revenind la fulgii de nea – cu mare bucurie i-am primit şi cred că m-am bucurat chiar mai mult decât proprii mei copii. Dupa atâta aşteptare, s-a gândit şi doamna Zăpadă să ne onoreze cu o vizită mai de durată – şi ce dans, ce alb imaculat, ce frumuseţe şi mai ales ce bucurie pe chipul celor mici!

HAINUTE de SEZON cu licenta DISNEY pentru BAIETI, doar Online pe CopilasCochet.roFulgii de nea sunt însoţiţi de zâmbetele oamenilor; probabil Dumnezeu i-a creat din dorinţa de a le transmite oamenilor o “mângâiere” în frigul iernii (excepţie fac şoferii – lor nu le arde de frumuseţea iernii!!). De fapt, daca analizezi puţin situaţia înţelegi că fiecare fulg de nea este o picătura de ploaie îngheţată – numai că ploaia nu reuşeşte să provoace atâtea zâmbete şi râsete şi bucurie…

În fiecare iarnă din viaţa mea de mămică am fost obsedată de prima zăpadă – doream sa fiu cu copii mei atunci când cad primii fulgi de nea ca să le pot surprinde mirarea şi bucuria. Este momentul pe care îl împărtăşim cu mare drag… şi apoi săniuţa şi bulgării şi omul de zăpadă – pentru care anul acesta mi s-a trasat sarcina de a achiziţiona nasturi negri – deoarece pietrele nu sunt identice!

Anul trecut, prima zăpadă a venit cu un ger năprasnic – copiii mei s-au încăpăţânat să iasă la zăpadă! Erau încotoşmaţi cu mănuşi, fulare, căciuli groase – doar ochii li se mai vedeau – dar nici aceştia – dat fiind vântul puternic, s-au înarmat cu ochelarii de înot!! În concluzie, pe acel ger au stat afară – bucuria de a revedea zăpada era mult prea mare, şi-au reîntâlnit un prieten drag de demult… şi tocmai din acest motiv, erau pur şi simplu imuni în faţa gerului!

HAINUTE potrivite pentru a le oferi CADOU la aniversarea COPILULUI

Pentru mine zăpada înseamnă copilărie, înseamnă joacă, puritate, inocenţă, frumuseţe – ea reprezintă motivul pentru care ne bucurăm atât de mult de iarnă, este recompensa pe care natura ne-o acordă pentru că suportăm cu atâta stoicism gerul iernii.

Anul acesta nu am avut zăpada din belşug, şi nu ne-am distrat atât cât ne-am planificat – aşadar, o mai aşteptăm cu mare drag pentru că avem planuri mari în privinţa ei – încă nu suntem pregătiţi “să tragem saniuţa pe dreapta”…